EU regels Verwerking Persoonsgegevens

U heeft net als ik de afgelopen weken waarschijnlijk meerdere emails ontvangen over verwerking persoonsgegevens van bedrijven waarbij u ooit iets in een webwinkel gekocht heeft. Deze gaan over de eenzijdige aanpassingen van de algemene voorwaarden (update privacy policy) en hebben alles te maken met Europese Wet en Regelgeving die door de nationale parlementen is overgenomen.

Verwerking Persoonsgegevens
Vrijdag 25 mei 2018 treedt EU wetgeving in werking voor de Verwerking van Persoonsgegevens. Veel bedrijven passen daarom eenzijdig hun Algemene Voorwaarden aan.
Het idee is dat de bescherming van persoonsgegevens op eenzelfde manier is geregeld in alle EU landen.

De nieuwe wet is al in 2016 ingegaan, maar door een overgangsperiode wordt deze pas volledig actief op vrijdag 25 mei 2018. Daarom hebben nu in allerhaast al die websites op het laatste moment hun algemene voorwaarden aangepast, zodat ze voldoen aan de eisen van de wet.

Ook voor deze website is er een wijziging. Tot nu toe waren er geen algemene voorwaarden, omdat ik een hekel heb aan kleine lettertjes. Iedereeen moet zich zowiezo aan de wet houden. Misschien dat er vrijdag door deze nieuwe wet alsnog algemene voorwaarden worden gepubliceerd, dat heb ik nog niet besloten.

Update: Ook wij hebben op vrijdag 25 mei algemene voorwaarden en ons privacybeleid gebubliceerd.

Verwerking Persoonsgegevens bij Klantrelatie

De wijziging voor het Nederland Centrum voor Financiële Informatie bestaat er uit dat wij geen gratis producten meer mogen aanbieden zonder toestemming te vragen om uw persoonsgegevens te verwerken. Door een klein bedrag te vragen voor het Huishoudboekje in Excel wordt u gezien als klant en gelden er andere regels. Dat maakt het wel zo makkelijk, en eerlijk is eerlijk, het maakt de uitgifte van de huishoudboekjes duurzamer, want kosten voor hosting en administratie zijn er wel degelijk.

Om het prijsverhogingsleed wat te verzachten – tenslotte moet iemand die algemene voorwaarden opstellen, en dat kost tijd en geld – is de Persoonlijke Financiële Balans in prijs verlaagd. Bestel daarom naast het Huishoudboekje in Excel ook het excelblad om uw Persoonlijke Financiële Balans op te maken. Zo krijgt u het meeste waar voor uw geld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.