Boeken over persoonlijke financiën

In de webwinkel van het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie is een zeer beperkte selectie van vier boeken over persoonlijke financiën toegevoegd.

Veel lezers geven aan dat deze boeken zichzelf al terug verdienen in het eerste hoofdstuk.

De levering van de boeken wordt afgehandeld door bol.com, soms zijn er ook enkele tweede hands examplaren beschikbaar. Een versie voor een e-reader of leesapp voor uw tablet is vaak nog wat voordeliger.

Aanbevolen titels

Pensioen voor Dummies

Als blijkt dat deze titels van toegevoegde waarde zijn voor de bezoekers van deze site dan zullen er meer titels volgen. Aan de verkoop van deze boeken verdienen wij een klein percentage, hiermee draagt u bij aan de verdere ontwikkeling van deze website. Suggesties voor nog meer goede boeken over geldzaken horen wij graag!

Instructiefilmpje [5 minuten] met invulvoorbeeld Huishoudboekje in Excel

Bekijk het instructiefilmpje met invulvoorbeeld. Zoals aangekondigd in het voorgaande bericht is het volgende korte instructiefilmpje geplaatst op youtube met een invulvoorbeeld van het Huishoudboekje in Excel dat hier gatis is te downloaden in de webwinkel van het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie (NCFI).

In bovenstaande video – die ook direct op youtube is te bekijken onder deze link: youtu.be/D6QscUl4I1w – worden alle velden voor inkomsten en uitgaven langsgelopen en ingevuld. Vervolgens kunt u zien hoe de balans kloppend wordt gemaakt.

Na het invullen van de eerste maand, wordt het eindsaldo van de betaal- en spaarrekening en het geld in contanten overgenomen als invoer voor de volgende maand. Ook kun je zien hoe de uitgaven binnen één catagorie of kostenpost eenvoudig kunnen worden opgeteld met Excel.

Het Excelblad dat in deze beknopte instructievideo wordt gebruikt kunt u downloaden in de webwinkel van het NCFI.

Downloads: Huishoudboekje en Persoonlijke Financiële Balans

Het Huishoudboekje in Excel en de Persoonlijke Financiële Balans zijn weer beschikbaar om te downloaden! In verband van de migratie van de webwinkel van betaaldata.nl naar ncfi.nl waren deze downloads tijdelijk niet beschikbaar.

Gratis Huishoudboekje

Het Huishoudboekje in Excel heb ik zelf samengesteld omdat alle beschikbare gratis huishoudboekjes die je kon downloaden voor mij niet voldeden. Ik heb dit excelblad in de praktijk getest en het is inmiddels vele honderden keren gedownload. Pas het naar hartelust aan naar jouw behoeften en laat het ons weten als je er gebruik van maakt!

Vergelijkbare Excel templates zijn te koop voor tien tot twintig euro. De actuele verkooppwaarde is €9,95, maar voorlopig blijven we ons Huishoudboekje in Excel gratis aanbieden voor particulier gebruik.

Persoonlijke Financiële Balans

Voor wie toe is aan een volgende stap en geen zin meer heeft in bezuinigen is de Persoonlijke Financiële Balans een ideaal Excel blad voor één overzicht van je geldzaken. Dit Excel blad is gebaseerd op de lessen uit de bestseller Rich Dad, Poor Dad geschreven door Robert Kiyosaki, en in combinatie met eigen inzichten aangepast aan onze situatie hier in Nederland.

De Persoonlijke Financiële Balans laat je zien hoe de rijken omgaan met geld en je zult verstelt staan als blijkt dat je er beter voor staat dan je misschien denkt als je tot nu toe alleen maar kijkt naar inkomsten en uitgaven. Erg verhelderend en eenvoudig in zeven stappen te doorlopen.

De verkoopprijs van de Persoonlijke Financiële Balans is na vergelijkend marktonderzoek vastgesteld op €29,50. Om te vieren dat de downloads weer beschikbaar zijn op deze nieuwe site wordt dit excel blad tijdelijk tegen een sterk verlaagde prijs aangeboden.