Loopbaan

Arbeidsongeschikt

arbeidsongeschiktAls u volledig arbeidsongeschikt bent verklaard, van jongsafaan, of na een (bedrijfs-) ongeval of door ziekte, heeft u recht op een uitkering. Ook als u gedeeltelijk arbeidsongeschikt verklaard bent kunt u misschien aanspraak maken op een uitkering.

Ontslag

ontslagSoms gebeurt het onverwachte of misschien wel onvermijdelijke, een ontslag. Zeker wanneer u de financiële zekerheid van een vast dienstverband gewend bent kan een naderend ontslag schrikken zijn, want er komt waarschijnlijk een wat turbulente tijd aan. Er zijn gelukkig verschillende regelingen waarvan u gebruik kunt maken en ook al lijkt het misschien op het moment van ontslag dat de wereld op zijn kop staat, het kan ook een begin zijn van een nieuwe wending in uw carrière als u open staat om kansen aan te grijpen.

Salaris

salarisVoor wie precies wil weten hoe het nu zit met salarisbetalingen hebben wij de wettekst uitgelicht op onze pagina over salaris betalingen. Hoe de loonbetaling wettelijk geregeld is, kun je hier lezen. Verder staat hier allerlei informatie over de eindejaarsuitkering, het vakantiegeld, betalingen van online inkomsten, de salarisbetaling van uitzendbureaus en het aanvragen van een voorschot op je salaris.

Studeren

Wat komt er allemaal bij kijken op financieel gebied als je gaat studeren? Je krijgt te maken met studiefinanciering, een langlopende lening die ja aangaat bij het DUO, misschien op jezelf wonen, gaat een zorgverzekering aanvragen, krijgt te maken met OV reiskosten, collegegeld, boeken en bijvoorbeeld een nieuwe laptop.

Werk

Een (nieuwe) baan is mooi, maar brengt soms veel veranderingen met zich mee. Zeker als er sprake is van een verhuizing kunnen de eerste weken als stressvol worden ervaren. Lees verder over de gevolgen voor onder andere toeslagen, belasting- en pensioenzaken.

Zzp

Zelfstandige Zonder Personeel. Je zult het maar zijn. Veel Zzp-ers vallen tussen wal en ‘t schip voor allerlei regelingen. Ze kennen niet de bescherming die een ondernemer heeft die via een BV werkt, en moeten wel aan regeltjes voldoen voor de belastingdienst, een bedrijfsadministratie voeren. Als je een eenmanszaak hebt, kun je overigens wél personeel inhuren, maar nu wordt het ingewikkeld. Verkapte werknemer of zelfstandig ondernemer? Lees verder op onze Zzp paginas over relevante onderwerpen voor de hedendaagse Zzp-er.