Betalen

betalen

Bij iedere bank in Nederland kun je een betaalrekening open. Voor een betaalrekening of een pakket betaal je vaste kosten. Deze kosten lopen per bank en pakket uiteen en zijn verschillend bij de ene bank betaalt u meer dan de andere bank.

De mogelijkheden van internetbankieren verschillen ook per bank. Zo kunt u bij de ene bank uw afschriften van de afgelopen tien jaar terugvinden terwijl dit bij een andere bank maar maximaal tot dertien maanden terug kan. Ook de mogelijkheden van mobiel internetbankieren zijn verschillend bij de banken. Bij sommige banken kunt u standaard naar alle IBAN nummers in Nederland geld overmaken en bij andere banken kan dat alleen maar naar rekeningen waar u de afgelopen periode geld naar heeft overgemaakt. Er zijn verschillende banken in Nederland waar u een betaalrekening kunt openen.

Nederlandse banken die een betaalrekening aanbieden:

ABN AMRO Bank
ASN Bank
Rabobank
bunq
DHB Bank
ING Bank
Knab
SNS Bank
Triodos bank

PayPal

Er zijn ook nog alternatieven waarmee je betalingen kunt doen, dit kan bijvoorbeeld met PayPal of met Prepaid creditcards. PayPal is een online systeem waarmee u snel en makkelijk internetaankopen kunt betalen. Het betaalsysteem wordt wereldwijd gebruikt door particulieren, maar ook door webwinkels en andere bedrijven. Wanneer je een rekening op de website van PayPal wilt openen, moet u u eerst registreren met uw e-mailadres. U kunt daarna uw bankrekening of creditcard koppelen aan het account. Uw e-mailadres is dus gekoppeld aan uw persoonlijke PayPal-rekening. U kunt betalen met uw bankpas, creditcard of PayPal-saldo. Als uw geld naar iemand wilt overmaken die ook een PayPal account heeft dan heeft u alleen het e-mailadres nodig van de ontvanger. Als u geld ontvangt op uw PayPal rekening krijgt u daar een bericht van en kunt u het bedrag terug zien in het rekeningoverzicht op PayPal. Het verschil met de prepaid creditcard is dat u bij PayPal wel in een negatief saldo kan komen te staan. Het openen van een PayPal rekening is overigens gratis.

Prepaid Creditcards

Een prepaid creditcard werkt heel simpel en is te vergelijken met bijvoorbeeld prepaid beltegoed: u laadt van tevoren een bedrag op waarmee je net zo lang kunt doen tot het tegoed of krediet op is. Doordat u zelf bepaalt hoeveel krediet u op de prepaid creditcard zet en doordat u niet rood kunt staan loopt u dus geen risico dat uw saldo in de min komt, dit kan namelijk niet. Een prepaid creditcard is dus geen lening zoals bij een standaard creditcard. Voor sommige mensen is de prepaid creditcard dus ook veel veiliger: u loopt namelijk geen risico om teveel geld uit te geven dat u eigenlijk niet in bezit heeft. Wanneer u uw prepaid creditcard hebt opgeladen, kunt u overal aankopen doen waar de betreffende creditcard geaccepteerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.