Hier kun je geld lenen:

lenen

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening kan worden afgesloten voor bijvoorbeeld een eenmalige uitgave. De bekende – breedbeeldtelevisie omdat de buurman die ook heeft – een nieuwe badkamer – een auto – noem maar op. Dit is een zeer omstreden mannier van lenen omdat bekent is dat je hierdoor flink in de problemen kunt geraken. Op tv zijn zeer veel reclame-uitingen voor dergelijke leningen te zien. Het probleem is dat het veel te makkelijk is om een lening te krijgen die je onmogelijk kunt aflossen.

Persoonlijke lening aanvragen:

geld lenen geldshopVraag een persoonlijke lening aan bij Geldshop. Leen een vast bedrag vanaf €2.500 tot €150.000 met een vaststaand doel zoals woningverbetering, de aankoop van een auto, caravan, camper of boot, of ter overbrugging van een restschuld.

persoonlijke lening aanvragenLeen tegen een scherp tarief bij Kredietspotter. Vraag een offerte aan voor jouw persoonlijke lening met vaste rente voor een nieuwe auto of een verbouwing. Met een persoonlijke lening van Kredietspotter weet je waar je aan toe bent.

persoonlijke leningFerratum is vooral bekend van kortlopende minileningen tot duizend euro die niet worden geregistreerd bij het BKR. Je kunt ook snel iets meer geld meer geld lenen door een Pluslening af te sluiten. Dat is een persoonlijke lening van 1100 tot 1500 euro.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibele lening met een maximum hoogte, waarbij je elke maand aflossing en rente betaalt, maar tussentijds de mogelijkheid hebt om weer wat op te nemen als dat nodig is. Bedrijven maken veel gebruik van dit soort krediet fasciliteiten, maar ook voor particulieren is dit een veelgebruikte leenvorm. De voorwaarden voor dit soort leningn verschillen natuurlijk per aanbieder, maar vaak is er vanwege de langere looptijd sprake van een flexibel rentepercantage. Vaak wordt dit jaarlijks aangepast. Laat je goed informeren over de voorwaarden voor het afsluiten van een doorlopend krediet.

Doorlopend krediet aanvragen:

doorlopend krediet aanvragenEen doorlopend krediet is een van de meest flexibele leenvormen. Bij Kredietspotter ben je op de juiste plaats om een flexibel krediet aan te vragen waaruit je extra kunt aflossen of opnemen wanneer jouw dat uitkomt.

doorlopend krediet offerteEen doorlopend krediet vanaf €5500,- vraag je eenvoudig en snel online aan bij Geldshop. Vanaf €83,- per maand. De looptijd en rente zijn variabel. Tussentijds geld opnemen is mogelijk.

doorlopend krediet oversluitenDe Leningmakelaar is gespecialiseerd in het oversluiten van kredieten om zo onder betere voorwaarden te lenen. Vraag een offerte aan bij De Leningmakelaar en vergelijk de voorwaarden met jouw huidige doorlopend krediet.

Rood staan

betalenRood staan is een veelvoorkomende manier van lenen, zodra je vaste maandelijkse inkomsten ontvangt op een rekening is het mogelijk om rood te staan. Het risico van roodstaan, zeker wanneer het niet noodzakelijk is om het saldo regelmatig tot boven nul aan te vullen, is dat de bestedingslimiet gezien wordt als een nieuw nulpunt. Op die manier is de bank verzekerd van leuke extra inkomsten via de rente.

Rood staan tot 1000 euro kun je meestal eenvoudig online aanvragen bij je gewone betaalrekening. Voor een hoger bedrag is toetsing en BKR registratie vereist.

Studielening

DUO leningEen studielening, voorheen Studiefinanciering (kortweg stufi) is een lening die je kunt krijgen wanneer je studeert. Een klein gedeelte wordt kwijtgescholden wanneer je aan bepaalde normen voldoet (prestatiebeurs) maar dit is niet genoeg om een studie mee te bekostigen, laat staan er van te leven. Wanneer je geen tijd kwijt wilt zijn aan een bijbaan (Kan overigens heel nuttig zijn, je doet werkervaring op en levert een bijdrage aan de samenleving) is het mogelijk om tot een acceptabel niveau bij te lenen. Dit is een van de goedkoopste manieren van lenen.

Creditcard

online creditcard aanvragenEen creditcard is een pasje wat je krijgt wanneer je een rekening opent bij een bank die dit type lening verstrekt. Met dit pasje kun je (afhankelijk van je inkomen) tot een bepaalde limiet besteden. Om deze limiet te kunnen behouden, dient maandelijks de rente plus een klein bedrag te worden voldaan. De rentepercentages van credticards zijn behoorlijk fors en daarom raad ik aan deze alleen te gebruiken in noodsituaties of wanneer je een boven modaal inkomen hebt. De definitie van noodsituatie is hier natuurlijk de valkuil…

Microkrediet of Minilening

Een ‘kleine’ lening. Er wordt vaak gesproken over microkredieten als een vorm van ontwikkelingshulp. Het stimuleren van kleine ondernemingen door mini-leningen te verstrekken, zodat mensen een eenvoudig bestaan kunnen opbouwen.

Een andere vorm van een microkrediet is een kort uitstaande lening. Dit kan een aflossing zijn bij een postorderbedrijf of internetwinkel, maar ook een klein bedrag om de overbrugging te maken totdat het eerstvolgende salaris is gestort.

Minilening aanvragen:

minileningVraag een minilening tot duizend euro aan bij Ferratum. Ideaal voor als je snel geld nodig hebt als voorschot of vanwege een onvoorziene uitgave. De looptijd is kort. Dertig tot vijfenveertig dagen. Een minilening kan een uitkomst zijn als je niet rood kunt staan.

Hypotheek

Een hypotheek is een lening die je afsluit wanneer je een huis koopt. Er zijn maar weinig mensen die een huis contact uit de achterzak betalen, hiervoor moet je dus doorgaans lenen.

Krijg de laagste Hypotheekrente:

hypotheek oversluitenEen hypotheek neem je niet zomaar. Daar gaat gedegen advies aan vooraf. Het gaat om je grootste maandelijkse vaste last, dus het is wel belangrijk om hier goede beslissingen over te nemen en er eens in de zoveel tijd naar te laten kijken door een adviseur. Bij jawel wordt je hypotheek onder de loep genomen om er zeker van te zijn dat deze nog wel bij je past. Vaak kun je flink besparen door de historisch lage rentes.

Over geld Lenen
Toen er alleen nog maar schelpen waren was alles een stuk eenvoudiger. De tijd van ruilhandel met kralen en schelpen ligt lang achter ons dus laat ik maar ter zake komen. Wat is lenen? Een lening is een geldbedrag waarover je, meestal voor een beperkte tijd, kunt beschikken. Afhankelijk van het type lening worden er verschillende rentepercentages voor berekend. Er wordt zeer veel geld verdiend met het verstrekken van leningen. Ondanks dat is het soms mogelijk om tegen lage rente te geld lenen. Vrijwel iedereen komt vroeg of laat met lenen in aanraking. Ik vraag mij af of mensen die zeggen tegen lenen te zijn, er bij stil staan dat iets bestellen op afbetaling of het afsluiten van een mobiele telefoonabbonnement met een nieuwe telefoon, ook een lening is. Lenen is op vele manieren verwoven met de samenleving. Elke lening vergelijken is schier onmogelijk, daarom zal ik enkele veel voorkomende leningen beschrijven.

Let op, geld lenen kost geld

Dit is een verre van compleet overzicht van leenvormen. Voor iedereen is de aanleiding om te lenen weer anders, maar een ding staat voorop; Denk goed na voordat je een lening afsluit! Voordelig geld lenen lijkt aantrekkelijk, maar de meest verantwoorde manier om snel aan geld te komen is door te werken. Via een uitzendbureau kun je meestal binnen een week over geld beschikken.