Over het NCFI

In 2007 is de basis gelegd voor de totstandkoming van het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie met de eerste publicatie van financiële informatie voor consumenten in de vorm van de website betaaldata.nl. Het overweldigende succes van deze uitgave was een eerste indicatie dat er een onverzadigde markt is voor publiek toegankelijke en objectieve informatievoorziening op het gebied van persoonlijke financiën.

Jeroen Houdijk (Houdyk webontwikkeling) – Initiatiefnemer van het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie
Tussen 2009 en 2014 is de zusterpagina incassodata ontwikkeld die inmiddels ook door vele bezoekers wordt gevonden. De behoefte aan een overkoepelend portaal dat deze en andere initiatieven verbind werd langzamerhand duidelijk. In eerste instantie is gepoogd dit via een internationaal merk op te zetten, maar deze en andere publicaties gericht op de buitenlandse markt kwamen niet snel genoeg van de grond.

Na de overname van pensioenverzekeraars.nl in 2016, voortschrijdend inzicht, en de steeds toegankelijker wordende technische mogelijkheden om geavanceerde functionaliteit toe te voegen aan webportals is geëxperimenteerd met onder andere nieuwsbrieven en vergelijkingstools. Er worden echter steeds strengere eisen gesteld aan organisaties die persoonsgegevens verwerken, daarom is er voor gekozen om de bestaande publicaties primair in te zetten als organische informatieverstrekkers en de geavanceerde functionaliteit centraal te organiseren in een met een SSL-certificaat beveiligde omgeving.

De webportal www.ncfi.nl biedt niet alleen synergie voordelen door relevante financiele informatie voor huishoudens en ZZP-ers centraal te organiseren, maar speelt nadrukkelijk ook een rol in het verbinden van Financieel Adviseurs en Consumenten. Het NCFI geeft zelf geen adviezen over financiële producten.

De ontwikkeling van het NCFI is een initiatief van Houdyk webontwikkeling, met een honderd procents belang in de onderneming. Op dit moment zijn er geen derde partijen zoals investeerders of overheden betrokken bij de totstandkoming. Het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie (NCFI) is als handelsnaam gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder KVK nummer 51519623 en valt onder BTW nummer 177914233B02.

Ons correspondentieadres is Rademakersgilde 115, 3994 BR te Houten. Er is geen fysiek bezoekadres omdat alle contacten en informatievoorziening via de online uitgaven lopen. Gebruik alstublieft het contactformulier voor redactionele vragen of stuur een email naar jeroen.houdijk@ncfi.nl voor administratieve vragen.

Algemene Voorwaarden en Privacybeleid

Om aan de strenge wet en regelgeving te voldoen voor webwinkels hebben wij Algemene Voorwaarden en een Privacybeleid opgesteld die van toepassing zijn voor onze digitale publicaties en de webwinkel van het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie in het bijzonder.