Over het NCFI

In 2007 is de basis gelegd voor wat nu het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie is, met de eerste publicatie van financiële informatie voor consumenten in de vorm van de website betaaldata.nl. Hier werden voor het eerst betaaldata gepubliceerd in een overzichtelijke website.

Tussen 2009 en 2014 is de zusterpagina incassodata ontwikkeld die inmiddels ook door vele bezoekers wordt gevonden. De behoefte aan een overkoepelend portaal dat deze en andere initiatieven verbind werd langzamerhand duidelijk.

In 2016 kwam pensioenverzekeraars.nl er bij. Door de steeds strengere eisen gesteld aan organisaties die persoonsgegevens verwerken, is er voor gekozen om de bestaande publicaties primair in te zetten als organische informatieverstrekkers en de geavanceerde functionaliteit centraal te organiseren in een met een SSL-certificaat beveiligde omgeving.

De webportal www.ncfi.nl biedt niet alleen synergie voordelen door relevante financiele informatie voor huishoudens en ZZP-ers centraal te organiseren, maar speelt nadrukkelijk ook een rol in het verbinden van Financieel Adviseurs en Consumenten. Het NCFI geeft zelf geen adviezen over financiële producten.

Na het onderbrengen van de financiële websites onder één ncfi, zijn er nog enkele nieuwere toevoegingen geweest:

In 2018 kwam normbedragen.nl tot stand.

Een meer recente toevoeging is het youtubekanaal @geldzaken.

Er wordt gewerkt aan diverse projecten om het bereik organisch te vergroten. Voor de toekomst, sluiten wij overnames niet uit om een nog groter bereik te realiseren op het gebied van informatievoorziening rond persoonlijke financiën.

De ontwikkeling van het NCFI is een initiatief van Houdyk.com. Het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie (NCFI) is als handelsnaam gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder KVK nummer 51519623 en valt onder BTW nummer NL002007366B29 .

Er is geen fysiek bezoekadres omdat alle contacten en informatievoorziening via de online uitgaven lopen. Gebruik alstublieft het contactformulier voor redactionele vragen of stuur een email naar redactie@ncfi.nl voor administratieve vragen.

Algemene Voorwaarden en Privacybeleid

Om aan de strenge wet en regelgeving te voldoen voor webwinkels hebben wij Algemene Voorwaarden en een Privacybeleid opgesteld die van toepassing zijn voor onze digitale publicaties en de webwinkel van het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie in het bijzonder.

WordPress met WooCommerce

Wil jij ook een product of dienst aanbieden via jouw eigen website? Ik help je graag op weg. Het Content Management Systeem WordPress, in combinatie met de e-Commerce plugin WooCommerce maakt het mogelijk een relatief eenvoudige, maar zeer doeltreffende webwinkel in eigen beheer te maken. Ik schrijf regelmatig artikelen over dit onderwerp die je kunt lezen op mijn (engelstalige) site houdyk.com