Vakantiegeld: 5 tips wat je er mee kunt doen

Het duurt niet lang meer, eind mei krijg je weer je vakantiegeld op je rekening gestort. Je kunt je geld natuurlijk gelijk uitgeven en er een vakantie mee boeken, maar er zijn nog een aantal andere dingen waar je je dit jaarlijkse extraatje voor kunt gebruiken.

1. Een buffer opbouwen

Het klinkt een beetje saai, maar als je niet zeker weet wat je met je vakantiegeld wilt doen, dan zit je met sparen in ieder geval altijd goed. Gedurende het jaar lopen de spaarpotten ongezien toch altijd een beetje leeg, met het vakantiegeld kan je het tegoed weer aanvullen. Het is nooit verkeerd om een buffer te hebben voor noodgevallen.

2. Steek het geld in je huis

Je vakantiegeld kan je ook perfect gebruiken voor die ene verbouwing die je al maanden uitstelt. Denk aan een nieuwe carport, het opknappen van de keuken of het verbouwen van de badkamer. Met het vakantiegeld heb je een extra zakcentje om in je huis te steken. Hier heb je vervolgens weer jaren plezier van.

3. Los je het af op je lening of hypotheek

vakantiegeld
Gaat u dit jaar op vakantie met het vakantiegeld?
Aflossen is ook niet de meest leuke optie, maar wel een verstandige. Zo kan je met je vakantiegeld je lening of hypotheek wat inslinken. Op de lange termijn heb je hier plezier van omdat je je maandlasten en de schuld bij de bank iets verkleint.

4. Koop iets van uw verlanglijstje

Wellicht heb je een verlanglijstje met dingen die je graag zou willen kopen. Een nieuwe tv, een dure vakantie naar het buitenland of een weekendje weg naar een resort. Je kan je vakantiegeld gebruiken om jezelf eens te verwennen en iets van je verlanglijstje aan te schaffen. Als iets wel heel duur is kan je het geld ook opsparen zodat je dichter bij die luxe televisie komt.

5. Of ga op vakantie

Natuurlijk kan je het geld ook gebruiken om mee op vakantie te gaan. Het geld is immers bedoeld om jou als werknemer een lekker weekje weg te gunnen. Je hoeft niet gelijk een vakantie te boeken zodra het geld binnen is, je kan het ook apart leggen totdat je de ideale vakantie hebt gevonden. Ook dan heb je nog veel keuze. Bijvoorbeeld een dure vakantie waarvoor je zelf nog wat geld moet bijleggen of een goedkope vakantie binnen Nederland waarna je nog wat geld overhoudt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.