Kies Jouw CreditcardOntdek in drie stappen welke kaart bij jou past…1) Hoe vaak vlieg je per jaar?Geld Lenen?Weet wat je leent met FreoKies BedragInvesteer in WindenergieLees meer
Previous slide
Next slide

Mijn Geldzaken

Alle persoonlijke geldzaken die direct een impact hebben op je privesfeer, je familie of gezin. Wat verandert er als je kinderen krijgt, of ze uit huis gaan. Hoeveel belasting moet je betalen? En kan ik subsidie krijgen voor verbeteringen aan mijn huis? Wonen huur of hypotheek betalen en een verhuizing, wat komt daar bij kijken? Wat als een naaste overlijdt? Allerlei privé aangelegenheden, en belangrijke beslissingen in je leven hebben gevolgen voor jouw financien en geld in nl.

Loopbaan

Werken of studeren. Een nieuwe baan of net ontslagen. Als zelfstandige aan de bak, of arbeidsongeschikt. Alle loopbaan en geld gerelateerde onderwerpen vind je op het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie. Waar je ook staat in de carriere, iedere situatie heeft zo zijn specifieke financiële plaatje. Dat kan er goed uit zien, of minder goed. Hoe dan ook is het fijn als je weet waar je aan toe bent, en wat de mogeljkheden zijn.

Investeren

Wat is investeren precies en hoe werkt het? Waarin kun je investeren en kan ik er ook mee beginnen? Stel jouw vragen over investeren hier en lees wat je in de basis moet weten over investeren.

Pensioen

Het ouderdomspensioen AOW is van overheidswege opgelegd en wordt uitgekeerd vanaf de pensioengerechtigde leeftijd. Daarnaast zijn er zogenaamde vergunningplichtige premiepensoeninstellingen om aanvullend pensioen op te bouwen en vijf soorten levensverzekeraars, namelijk de overlijdensrisico-, uitvaart-, kapitaal-, beleggings- en/of lijfrenteverzekering.

Inkomsten

Om elke maand de eindjes aan elkaar te knopen kun je natuurlijk eindeloos bezuinigen, maar als er simpelweg te weinig inkomsten zijn om zowiezo rond te kunnen komen is het wel zo handig om hier eens goed naar te kijken. Een salarisbetaling of een uitkering zijn de voornaamste bronnen van inkomsten, maar er zijn nog veel meer manieren om maandelijks geld te ontvangen. Kijk in het overzicht met betaaldata van a to z welke geldstromen er zoal zijn en zoek op wanneer deze worden uitbetaald. Misschien kom je wel in aanmerking voor één of andere regeling, toeslag of subsidie!

Uitgaven

Als je goed wilt budgetteren moet je eerst bijhouden of in je afschriften opzoeken waar je geld zoal naar toe gaat elke maand. Ons overzicht van veelvoorkomende maandelijkse vaste lasten kan je hier bij helpen om sneller inzicht te krijgen in je uitgavenpatroon. Voor een gedegen financiele planning is het ook handig om te weten wanneer er bepaalde bedragen worden afgeschreven middels automatische incasso, zodat je niet onbedoeld rood komt te staan. Door hier handig rekening mee te houden voorkom je overbodige rentebetalingen!


geldzaken
Mijn Geldzaken

Loopbaan

Investeren

Pensioen

betaaldata salaris en inkomen
Inkomen

incassodata
Uitgaven

Of je nu een arbeidsongeschiktheidsverklaring hebt of werkt als zelfstandige, iedereen heeft graag zijn geldzaken op orde. Wat er allemaal komt kijken bij uiteenlopende thema’s op het gebied van persoonlijke financiën vind je bij het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie.