normbedragen.nl

Normbedragen wijzigen ieder jaar. Soms zelfs vaker. Bovendien zijn actuele normbedragen en richtlijnen lastig om op te zoeken in wetteksten, nota’s en brieven – en een veelvoud aan publieke en private websites. Bij het invullen van uw belastingaangifte, het indienen van een financiële verantwoording, of het doen van een vergunning-, subsidie-, of uitkeringsaanvraag, is het daarom handig om alle normbedragen bij de hand te hebben. Het is zonde van uw tijd als een aanvraag of opgave wordt afgewezen vanwege een kleine overschrijding van een normbedrag.

Handboek Nieuwe Normbedragen

De eerste editie van het Handboek Nieuwe Normbedragen is beschikbaar sinds 1 juni 2018. In de webwinkel van het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie kunt u de Nieuwe Normbedragen 2018 bestellen.

Het Handboek Nieuwe Normbedragen komt sinds 2018 alleen uit als digitale uitgave (PDF). De eerste editie kunt u via een directe link downloaden zodra uw bestelling is afgerond. Daarnaast ontvangt u een persoonlijke downloadlink per email.

Welke normbedragen staan er in dit handboek?

Goede vraag. In Nederland regeltjesland zijn er overal wel normen en richtlijnen voor. In eerste instantie gaat onze aandacht uit naar het bundelen van alle bedragen voor officiele normen van De Rijksoverheid, nationaal opererende overheidsinstellingen en in sommige gevallen semi- publieke organisaties. Bedragen die voortkomen uit normen en regelingen van locale overheden, bedrijven, verenigingen of stichtingen zullen in eerste instantie niet worden opgenomen. Kijk voor een overzicht van de normen en regelingen waarvoor de bedragen zijn opgenomen op de productpagina van de betreffende uitgave.

Historische Normbedragen

Nieuwe Normbedragen
Het Handboek Nieuwe Normbedragen is vooralsnog alleen digitaal beschikbaar. Naar verwachting zal de volgende editie in 2020 ook in paperback uitkomen.
Soms is het nodig om oude bedragen op te zoeken. Bijvoorbeeld voor een belastingteruggave die u met terugwerkende kracht aanvraagt – na het afronden van een studie. Of ter ondersteuning van uw zaak bij een juridisch geschil. Uw aangifte inkomstenbelasting gaat over het voorgaande jaar, hiervoor zijn dus ook de normbedragen van het voorgaande kalanderjaar nodig. Het handboek Nieuwe Normbedragen wordt ieder jaar geactualiseerd en oude versies blijven beschikbaar tegen een gereduceerde prijs.

De eerste editie van Nieuwe Normbedragen is medio 2018 verschenen de tweede druk is uitgebreidt met diverse tabellen en verkrijgbaar in de webwinkel van het NCFI. De tweede editie voor kalenderjaar 2019 is per 16 juli 2019 eschikbaar (eerste druk). Bij bestelling van de eerste druk ontvang u automatisch de tweede druk met alle normbedragen voor het volledige klanderjaar, begin 2020, per email.

Digitaal of Paperback?

Voor een handboek is het misschien prettig als u deze daadwerkelijk ter hand kunt nemen om te gebruiken als naslagwerk. De eerste edities Nieuwe Normbedragen 2018 en 2019 zijn alleen als pdf te downloaden via deze website, maar als er voldoende vraag naar is komt er begin 2020 een paperback / print versie. Bij een verwachte oplage van ten minste duizend (1000) exemplaren komt er een print versie beschikbaar, hiervoor vragen wij nog even geduld.

De Kleine Lettertjes

Het handboek Nieuwe Normbedragen wordt met grote zorgvuldigheid samengesteld voor het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie (NCFI) door een kleine groep freelancers. Wij zijn gebaat bij een acurate en actuele weergave van de normbedragen, omdat wij als kleine onfhankelijke organisatie zonder subsidie een winstoogmerk hebben. Alleen door goede producten samen te stellen waar vraag naar is hebben wij bestaansrecht. Omdat er geen grote gesubsideeerde (semi-) overheidsorganisatie achter dit initiatief zit, kunnen wij geen garantie geven over de opgenomen gegevens in het handboek. Wij maken net als iedereen wel eens fouten. Wij zoeken naar continue verbetering van onze werkwijze en volgen hierbij diverse richtlijnen uit ISO 9001:2015 – overigens zonder te streven naar een certificatie voor ons managementsysteem.

Klantbeoordelingen zijn erg belangrijk voor het optimaliseren van ons werkprocess, en elke correctie of verbetersuggestie zullen wij overwegen. Hierdoor kan het zijn dat er gedurende het kalanderjaar meerdere kleine updates plaatsvinden van de digitale versie van de Nieuwe Normbedragen. Onderaan deze pagina kunt u publiekelijk algemene opmerkingen, kritieken of verbetersuggesties plaatsen. Op elke afzonderlijke productpagina is ruimte voor uw beoordeling over de specifieke uitgave.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.