Budget Coach Zoeken

Een budget coach helpt bij het beheren van je inkomsten en uitgaven als je geldproblemen hebt, of om financiële problemen te voorkomen. Een gediplomeerde budget coach kan jou op professionele wijze helpen jouw geldzaken beter te organiseren. Een budget coach heeft een adviserende rol, net als bijvoorbeeld een belastingadviseur. Dit is anders als er sprake is van bewindvoering of curatele, dan ligt de verantwoordelijkheid voor het beheer van je geld niet meer bij jou, maar bij de bewindvoerder of curator.

Persoonlijk advies

Persoonlijk financieel advies kan erg waardevol zijn, maar juist als je te weinig geld hebt is het extra lastig om de stap te zetten om iemand in te huren die je helpt om je persoonlijke financiën op orde te krijgen. Toch is er vaak meer mogelijk dan je misschien denkt. Zo zijn er veel gemeentes die afspraken hebben gemaakt met locale budget coaches of worden er inloop- of spreekuren in buurthuizen georganiseerd. Als je liever niet openlijk hulp wilt vragen (en dat is heel begrijpelijk) dan zijn er ook mogelijkheden dat er iemand uit de buurt bij je thuis langs komt. Dit zijn bijvoorbeeld gepensioneerde belasting- of verzekeringsadviseurs of oud-boekhouders die op vrijwillige basis actief willen blijven. Via onze Nieuwsbrief blijf je op de hoogte van ons Nieuwe Cursusaanbod, dat nu in ontwikkeling is.

Educatie

Het is niet vreemd dat veel mensen moeite hebben met het beheren van hun huishoudelijke financiën. Zeker wanneer het voeren van een goede financiële administratie niet van huis uit is aangeleerd. Op school werd of wordt er ook geen of te weinig aandacht aan besteed.
In het (keuzevak) economie op de middelbare school is er vooral aandacht voor de westerse macro-economie. Kinderen uit ondernemersgezinnen zijn hier vanzelfsprekend meer in geïnteresseerd dan hun klasgenoten, maar over het algemeen wordt geld als een saai onderwerp gezien, zowel thuis als in de klas. Het is gelukkig nooit te laat om te leren. Van een ervaren budget coach, of zelf, via informatie die beschikbaar is op internet. Meld je daarom aan voor onze nieuwsbrief, zodat je slimmer met geld leert omgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.