flatex.nl

Een beter instapmoment komt er niet. Begin nu met beleggen.

Door de bijzonder omstandigheden waarin we verkeren in verband met het corona virus staan de beurskoersen onder druk. Slecht nieuws voor aandeelhouders. Geweldig nieuws voor beginnende beleggers. Een beter instapmoment als vandaag komt er niet. Begin nu met beleggen zodat je tegen bodemprijzen kunt starten met het aankopen van aandelen zodra de beurs opent.

Flatex.nl
Flatex is een Duitse online broker die sinds vorig jaar actief is op de Nederlandse markt. Met de recente overname van De Giro één van de belangrijkste spelers die het opneemt tegen traditionele banken.

Dit is geen beleggingsadvies voor concrete aandelen. Het enig dat ik kwijt wil is dat beginnende beleggers beter niet direct naar afgeleide producten als opties kijken, of ergers nog, complexe afgeleide producten zoals sprinters, ETF’s/trackers, Turbo’s of wat ze nu dan ook weer verzonnen hebben.

Hou het lekker bij aandelen of fondsen als je wat minder tijd hebt, eventueel aangevuld met obligaties, dat zijn bedrijfs- of staatsleningen. Kies die aandelen van bedrijven waarvan je begrijpt wat ze doen en waarvan je ziet dat ze altijd nodig zullen zijn.

Wie maakt het wc-papier? Waar kopen ziekenhuizen hun spullen? Welke landen produceren ons eten? Hoe houden we ons warm komende winter? Blijven er voorlopig nog voldoende auto’s op benzine rijden? Sommige sectoren zullen harder worden geraakt als anderen, maar bedenk het volgende:

De afgelopen jaren zijn we weer in een zeepbel terechtgekomen. Na 9/11 in 2001 en de huizencrisis van 2008 zijn de koersen weer stug omhoog gekropen. De klap van nu is hooguit een correctie, het kan altijd nog verder omlaag. Het is altijd beter om vandaag te kopen, als je terugkijkt naar gister.

Wanneer aandelen kopen?

Laten we wel wezen. Elke crisis daar krabbelen we vroeg of laat weer uit. Als je de vraag stelt wanneer het beste moment is om in te stappen vraag je dan het volgende af;

Wanneer is het beste moment om een kastanjeboom te planten? Juist, 50 jaar geleden.

Dat is technisch wat lastig. Wat is dan het op één na beste moment?

Vandaag. Open je gratis account bij Flatex.

Begin nu met beleggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.