Geld over om leuke dingen te doen

Waarom je lening oversluiten de beste financiële beslissing is als je meerdere leningen hebt

Wanneer heb jij voor het laatst iets leuks gedaan?

Familie-uitjes, naar de bioscoop, dierentuin of naar de Efteling… Vanwege Corona is het allemaal zowieso lastig. Maar dat is niet de enige reden. Als je elke maand nauwelijks rond weet te komen, dan is er simpelweg geen geld over om leuke dingen te doen.

Als je eenmaal door omstandigheden schulden hebt opgebouwd, regelmatig rood staat, en achter loopt met je betalingen dan weet je waar ik het over heb.

Roodstand is een bijzonder vervelende kostenpost, niet alleen is het rentepercentage schrikbarend hoog, je moet ook nog eens zorgen dat je jouw saldo telkens aanvult. Dat is soms een lastige opgave met een minimumloon. Dat blijft het, ook als je meer verdiend.

Besparen is niet de oplossing. Hoeveel kun je nu echt besparen op je vaste lasten? Dat is tientjeswerk. Er is maar één uitgave die je wél direct moet aanpakken, en dat zijn je aflossingen en rentebetalingen van creditcards, roodstand en postorder- en webwinkelkredieten en andere openstaande betalingen.

Lees verder over het oversluiten van je lening om schulden af te betalen en vergelijk zelf om te zien hoeveel lager je maandlasten kunnen worden.